Uncategorized

Åge Hareide – Minutt for minutt

Den 18. august 2020 ble Åge Hareide atter en gang presentert som Rosenborg Ballklubbs nye hovedtrener, 17 år etter forrige gang han hadde samme jobben. Hareide har de siste årene vært hovedtrener for Danmarks fotballandslag for herrer, og har her gjort en jobb som ikke har gått upåaktet hen – verken i moderlandet Norge eller i Europa og verden forøvrig.

Det er mulig å argumentere for at Hareide, med sin CV og erfaring, er Norges mest profilerte og anerkjente fotballtrener. Da har jeg heller ikke glemt Ole Gunnar Solskjær som for øyeblikket trener Manchester United i England.

Stor interesse

Rosenborg Ballklubb er den største og mest omtalte fotballklubben i Norge. Dette er naturlig da de er det mestvinnende laget i norsk fotballs historie, og spesielt på 90-tallet, under Nils Arne Eggens ledelse, tok laget store steg, også ut i Europa og Champions League. Det er derfor naturlig at det blir stor interesse rundt ansettelsen av Åge Hareide som hovedtrener for klubben. På forskjellige nettaviser og sosiale medier kunne man i går følge Åge Hareide – minutt for minutt. Liveoppdateringer om kjøreturen fra Molde til Trondheim ble fyldig dokumentert. Kanskje fulgte Hareide selv med på oppstandelsen mens han kjørte. Da håper jeg i så fall han brukte mobilholder til bil slik at han også kunne følge med på veien.

Veien framover

Veien framover for Rosenborg og Åge Hareide er uviss. Er det noen som kan få Norges mestvinnende fotballklubb tilbake på sporet av seriegull og suksess, så er det nettopp Hareide. Det skjer nok ikke i år, da både Bodø/Glimt og Molde er for langt foran laget fra trønderhovedstaden, men i årene som kommer er det ikke utenkelig at sulteforede Rosenborg-supportere atter en gang kan feire seriegull og suksess. Tiden vil vise. Det som det ikke er tvil om, er at Hareide må lykkes bedre enn forgjengeren Eirik Horneland. Haugesunderen fikk ikke den suksessen han ønsket i Trondheim, og avsluttet sin stilling som hovedtrener tidligere i år. I Haugesund gjorde Horneland en god jobb, men spillestilen som ble forventet i Trondheim passet ikke inn med tanke på hans fotballfilosofi, og mye av skylden for at det ikke ble noen suksess kan nok legges på styret i klubben. Det er tross alt deres ansvar å ansette en trener som passer til jobben.