Uncategorized

Fotballklubben Tromsø IL

Tromsø IL er landets nordligste klubb på øverste nivå, en klubb som har fostret spillere som brødrene Nilsen, Sigurd Rushfeldt, Morten Gamst Pedersen og Ole Martin Årst. Klubben er 100 år, bare så synd at de måtte rykke ned før årets sesong. Tromsø som blant supporterne kalles TIL, spiller sine hjemmekamper på Alfheim Stadion.

5 medaljer i toppen og 2 cupfinaler

Og med sine hardtarbeidende spisser har alltid TIL vært farlige foran mål. For det har de klart det mange andre lag ikke har klart, nemlig 2 sølvmedaljer og 3 bronsemedaljer. Dessuten har laget fra -byen med midnattssol, 2 cuptitler fra 1986 og 1996.

Det spesielle med cupfinalen i 96, var at den stod mellom de to nordnorske lagene TIL og Bodø Glimt. Og det var de to store spiss-kjempene Årst og Rushfeldt som stod for målene. Etterpå ble det fest i dress, se om du finner sportsklær fra Aim’n nettbutikk.

TIL har dermed vært vinnende finalist i begge sine cupfinaler. Tromsø tapte heller ikke kampen om gullet i 2012 før etter straffesparkkonkurransen.

Spill i Europa

TIL har deltatt i både Royal League og Europacupen. Den mest praktfulle seieren kom da de knuste selveste Chelsea på hjemmebane i 1997. Men det ble tap på Stamford Bridge. De gode prestasjonene fikk likevel europeiske klubber til å se til nord, og blant andre Tore Andre Flo og Steinar Nilsen ble solgt til henholdsvis AC Milan og nettopp Chelsea. Det var et annet mål ett år senere som gjorde at Flo ble verdensstjerne.