Sport

Oghenekaro Etebo til Stoke!

Fotballsko på banen

Navnet Oghenekaro Etebo er kanskje ikke kjent for alle, men det burde det være. Denne 22-åringen fra Nigeria er en av de unge og fremadstormende stjernene på banen. Til tross for sin unge alder har han klart å markere seg, også på det nigerianske landslaget (U23). Den internasjonale debuten kom i 2013 i kvalifiseringen til det afrikanske mesterskapet. Derfra har turen gått til flere kjente europeiske klubber. Hans første debut i Europa var sammen med det portugisiske laget Feirense. Han har holdt seg i dette laget, som ligger i toppligaen i Portugal, frem til sesongen 2017-18. Da ble han lånt ut til Las Palmas.

Fotball på gressbane

Oghenekaro Etebo er kjent for å ha målteft. Dette har nok vært medvirkende til at han for sesongen 2018-19 er klar for Stoke. Den engelske klubben har signert en 5-årskontrakt med midtbsanespilleren. Det kostet den nette sum av 7.2 millioner euro til hans gamle klubb i Portugal. Dette er en stor sum, men innen Premier league ofte nesten som småpenger å regne. Stoke City har gitt tydelig uttrykk for at de er meget fornøyde med å ha fått signert Oghenekaro Etebo, og regner med at han vil vise sin verdi allerede ved sesongstart. Kanskje er ikke denne spilleren like kjent for oss, som mer veletablerte stjerner. Det vil han bli! Bli ikke overrasket om like mange som kjenner til trendly, også kjenner navnet Oghenekaro Etebo etterhvert.

Født i Nigeria i 1995, og med en tidlig interesse for fotball, har midtbanespilleren nesten gjort en pangkarriere. Det var i 2012 han virkelig kom på alles lepper. Han signerte da for den Nigerianske klubben Warri Wolves, men måtte utsette starten på grunn av studier. Han started i klubben for alvor til 2013-sesongen. Det feiret han på en helt spesiell måte, ved å score den første hat-tricken den sesongen. Ganske så imponerende, med tanke på at han da var kun 18 år gammel og ikke hadde hatt så mye spilletid sammen med resten av laget.

Kamp og fullsatt fotballstadion

VM i fotball går av stabelen i Russland denne gangen. Oghenekaro Etebo en del av den nigerianske troppen og mange er spent på hva laget kan prestere. Stoke og deres medarbeidere er klare for å følge sin nye stjerne i verdensmesterskapet, og regner med han viser seg fra sin beste side. Det vil bli utrolig spennende å følge denne spilleren når sesongen i England går i gang.