Uncategorized

Deksler for en aktiv livsstil

Det er mange gode argumenter for å leve en aktiv livsstil, og den pågående pandemien har aktualisert behovet for å holde seg i form og opprettholde immunsystemet for å unngå fysisk sårbarhet. Dette gjelder både menn og kvinner i alle aldre. Mens hver og en av oss i dag står i fare for å bli skjermtroll fanget mellom PC på jobb eller i studier på den ene side, og underholdning og sosiale medier på telefonen og nettbrettet på den andre, må vi også holde oss i aktivitet for å unngå å ende opp som sofagriser.

Det er imidlertid ikke noen motsetning mellom å holde seg i form og å være tilgjengelig på telefonen. Med et bra deksel iphone 7 kan du ta med telefonen ut når du skal jobbe eller gå en skitur, uten å oppleve problemer eller være redd for at det skal skje noe med den dyrebare telefonen underveis. I denne artikkelen skal vi først se på hvorfor det er så viktig å ha en aktiv livsstil, og så ta for oss hvordan dette samtidig kan kombineres med å være på nett og følge med på det som skjer.

Hvorfor er aktivitet så viktig?

Med en sunn livsstil kan man redusere sjansen for hjertesykdom, kreft, diabetes og overvekt. En sunn livsstil krever både at man spiser et fornuftig kosthold og at man deltar i jevnlig fysisk aktivitet. Det er viktig å være klar over at fysisk aktivitet på ingen måte trenger å være hard trening som tøyer grensene dine og gjør deg helt utslitt og gjennomsvett.

Tvert imot viser dette seg å være en myte, for moderat trening i ganske korte perioder er mer enn bra nok. Det viktige er at du er konsekvent og gjør noe, et eller annet, regelmessig. For de fleste kan en frisk gåtur være mer enn bra nok for å få hjertet til å slå litt hardere og få kroppen i gang. Så mye som 90 prosent av hjerteinfarkt kan unngås ved å legge om til en bedre livsstil, blir det hevdet.

Kan man være online og trene samtidig?

Når vi først har imøtegått myten om at bare hard trening fungerer for å komme i form, forstår vi også at det ikke nødvendigvis er noen motsetning mellom fysisk aktivitet og det å følge med på Facebook, Twitter, eller TikTok. Mange elsker også å høre på podcast eller musikk mens de går eller jogger, så det er mange gode grunner for å ta med seg mobilen ut på tur.

I dag finnes det også mange fine apper man kan bruke til å følge opp treningsturen, slik at man får bedre oversikt over egen aktivitet og fremgang. Da er det lurt å ha et bra deksel til telefonen, gjerne av typen lommeboketui så man også kan ha med seg for eksempel bankkortet dersom man ønsker å stoppe innom dagligvarebutikken på veien hjem. Mulighetene er mange, og dagens nye deksler er også ofte både fargerike og moteriktige, slik at det er mulig å bli svett med stil.