Uncategorized

Erling Braut Haaland – den beste norske fotballspillerne i nyere tid?

Erling Braut Haaland er en norsk fotballspiller som av mange regnes som en av verdens mest lovende fotballspillere. I denne artikkelen kan du lese den spennende historien om hans oppvekst og fotballkarriere så langt.

Norge er ikke akkurat kjent som en stor fotballnasjon, men også vi har hatt våre store fotballøyeblikk opp gjennom årene. De fleste husker nok da det norske landslaget i fotball slo selveste Brasil i VM, en hendelse vi har skrevet om på bloggen tidligere. Dette skjedde i en periode da Norge hadde et usedvanlig sterkt landslag. På banen denne dagen sto Alf-Inge Håland, eller “Alfie” som han også blir kalt, klar til kamp til det som kanskje har blitt det viktigste norske fotballøyeblikket i nyere tid. Alfie kom selv fra en kjent fotballfamilie, siden hans far, Erling, også hadde spilt på landslaget tidligere. Det få visste var at kun et par år senere skulle Alfie få en sønn som i dag regnes en av verdens aller beste fotballspillere.

Erling Braut Haaland – begavet eller målrettet?

Man skal ikke legge skjul på at det å komme fra en familie med flere spillere på toppnivå har vært bra for Erlings fotballkarriere. Likevel bør man ikke undervurdere hvor mange år av hans liv som har gått med til å fokusere fullt og helt på fotball. Mens andre barn satt og spiste godteri påsk, var Erling på banen for å trene. Han startet sin fotballkarriere i hjemstedet Bryne og spilte seg oppover frem til han ble kjøpt av Molde FK i 2017. Fra den gang har han hatt en helt utrolig utvikling, og han er i dag en av de mest ettertraktede spillerne i verden.

Vi i Norge har jo selvfølgelig kjent til Erling i flere år, og har spent fulgt hans utvikling på samme måte som vi har fulgt Martin Ødegaards sprang fra norsk fotball til det internasjonale toppsjiktet. Vi håper at Erling kan nå minst like langt i løpet av de neste årene, og så langt ser det veldig lovende ut for den blonde gutten fra Jæren.