Uncategorized

Fysisk aktivitet og sport

I et stadig mer stillesittende samfunn, med stadig flere som er overvektig og har nedsatt helse, er det å være fysisk aktiv veldig viktig. Mange synes det er utfordrende å være fysisk aktiv på egenhånd fordi det kan være lite motiverende å gå ut for å trene på egenhånd. Da kan et alternativ være å finne en sport som gjør at du får treffe andre, delta i et fellesskap, og på den måten lettere motiveres til å møte opp til trening og aktiviteter. En god treningsvenn kan bety mye, og vi vil i denne artikkelen presentere noen sporter som kan være fin å begynne med for å ta vare på helsa, og for å treffe andre.

Ulike sporter

– Fotball

Den første sporten vi presenterer er fotball, en av de aller mest utbredte sportene i verden. Også i Norge spiller veldig mange fotball, og vi har sett at det betyr mye for veldig mange. Det siste året har for eksempel breddefotballen vært stengt for aktivitet, og i blant annet VG kan man lese ulike meninger og synspunkter knyttet til dette. Blant spillerne er det stor misnøye. Fotball er uansett en sosial og fin sport som kan spilles sammen med andre, og som gir mulighet til å spille mot spillere på samme nivå som deg selv, enten du er nybegynner eller verdensmester.

– Dans

Dans er en sport som ikke bare er fint å se på, det er veldig god trening også. Det finnes veldig mange forskjellige typer dans, og det er mulig å finne en dans som passer midt i blinken for deg. På dansestudioer er det danseinstruktører og trenere som hjelper deg å lære koreografi, og det er gode muligheter for å oppleve mestring, samtidig som man blir kjent med nye mennesker med felles interesser. Lykke til!