Sport

Det populære fotballaget Strømsgodset

Strømsgodset er et av landets mestvinnende fotballag. Opprinnelig så er fotballklubben fra Drammen og klubben ble startet så tidlig som 1907. Strømsgodset har mange seiere på sin merittliste. Blant de største så kan vi nevne 1970 da klubben ble seriemestere og virkelig hadde god grunn til å feire! I tillegg så kan vi også nevne Norgesmesterskap 5 ganger og ellers 3 bronsemedaljer fra samme mesterskap.

Strømsgodset Fotballag har deltatt i Europamesterskapet 5 ganger allerede men dette mesterskapet har de ikke hatt æren av å vinne riktig ennå, heldigvis har de fortsatt muligheten til å vinne Europamesterskapet ved en senere anledning. Av de aller mest kjente fotballspillerne så kan vi nevne i fleng : Jostein Flo som spiller og fotballtrener, Stefan Johansen, Arild Mathisen, Arne Dokken og Øyvind Leonhardsen blant mange andre dyktige og kompetente fotballspillere på Strømsgodset. Kallenavnet til Strømsgodset er passende “Godset” og “De Marineblå” siden fotballdrakten deres kommer i dyp marineblå og hvit farge.

Hjemmebanen sin har de foressten på Marienlyst Stadion og den får plass til 8600 skuelystne og ivrige fotballsupportere. Den fotballspilleren som har scoret aller flest mål for denne flotte fotballklubben er selveste Steinar Pettersen med sine 220 mål for klubben.