Sport

Fotballklubben Viking og dens fotballspillere

Viking Fotballklubb kommer opprinnelig fra Stavanger. Den er veldig populær og selve fotballklubben ble skapt i 1899. Viking er en av landets aller mest populære klubber og kommer som nummer 3 på listen over fotballagene som har vunnet seriemesterskapet flest ganger med 8 mesterskap under beltet. Hjemmebanen til Viking er den velkjente Viking Stadion.

Av kjente fotballspillere på laget kan nevnes i fleng : Sverre Andersen som både trener og spiller,Olav Nilsen, Svein Kvia, Svein Fjælberg, Brede Hangeland, bokseren Ole Klemetsen, Edgar Falch og Sigbjørn Slinning blant andre. Som tidligere nevnt så ble  Fotballklubben Viking seriemestere 8 ganger og dette er en stor prestasjon i seg selv. Videre så har klubben to sølvmedaljer som Viking vant forholdsvis 1981 og den andre i 1984. I tillegg til disse prestasjonene så har fotballklubben faktisk vunnet bronsemedalje hele åtte ganger så langt i sin historie.

Når det kommer til selve Europa-Cupene så er Viking det laget som har vært en gjenganger her. Året 2002 er et historisk år for Viking for det var dette året da Viking slo ut Chelsea i selveste

UEFA-Cupen så dette året ble det stående jubel og trampeklapp for det populære laget fra Stavanger.