Sport

Det norske fotballaget Molde

Fotballaget Molde er en av Norges aller mest folkekjære og populære fotballag og dette laget har veldig mange fotballsupportere. Molde spiller også i Eliteserien og spiller som vanlig sine hjemmekamper på Aker Stadion. Her i landet er det forøvrig bare et par lag som noen gang har spilt i Champions League og Molde er et av disse to fotballagene. Det sier en god del om hvor godt laget virkelig er når alt kommer til alt. Klubben har mange Norgesmesterskap og de tok også seriemesterskap i 2011, 2012 og 2014 for å nevne noen av prestasjonene. Fotballklubben Molde ble opprinnelig skapt i 1911 men i begynnelsen så het klubben bare “International”.

Styrelederen for fotballklubben heter Odd Ivar Moen og fungerende administrerende direktør heter Øystein Neerland. En fotballklubb av en sånn klasse fortjener selvsagt en kjempegod trener så treneren er den ingen ringere enn Ole Gunnar Solskjær som har utmerket seg på toppnivå for mange europeiske og internasjonalt kjente fotballklubber som Manchester United blant andre.

Molde har faktisk helt siden 1970-tallet holdt seg i øverste divisjon i landet og siden den gangen har fotballklubben vært en av de norske fotballklubbene som har dominert selve fotballsporten i Norge. Molde har videre hatt mange fotballspillere av internasjonal klasse innom og har nytt en veldig stor popularitet blant hele landet på grunn av sin dyktighet og klasse. I 1998 fikk Molde en helt ny fotballstadion og denne ble bygget til den nette sum av over 200 millioner norske kroner.

Heldigvis for fotballklubben Molde så har de mange innflytelsesrike og resurssterke investorer og supportere. Noen av dem er blant andre Kjell Inge Røkke Og Bjørn Rune Gjelsten. De bidro ekstra mye slik at Molde kunne kjøpe seg de spillerne som de ønsket seg aller mest og var bidragsytere til den splitter nye fotballstadion.