Sport

Sportsklubben Rosenborg og klubbens betydning

Sportsklubben Rosenborg er en av de mest populære og stødigste fotballagene i Norge.

Rosenborg kommer opprinnelig fra Trondheim og er hele Trøndelags fotballag. Faktisk så het klubben Odd i 1917 da fotballklubben ble skapt men navnet deres ble endret til Rosenborg Ballklubb allerede i 1927.

Grunnen til at denne fotballklubben anses som stødige er at Rosenborg har vunnet så mange seriemesterskap, i alt har de vunnet hele 24 seriemesterskap opp gjennom tidene ! Rosenborg er også god som gull for hele landet er at fotballlaget faktisk vant Tippeligaen tretten sesonger på rad! Dette er en knallprestasjon og en kombinasjon mellom dyktige og tydelige ledere og flinke og selvsikre fotballspillere i toppklasse. I 2006 kunne Rosenborg også ta sitt gull nummer 20 i rekken.

Disse gullprestasjonene og resultatene snakker for seg selv og fører til at fotballklubben Rosenborg er det beste fotballaget i hele landet, det er ingen av de andre lagene som kan vise til lignende prestasjoner. Rosenborg som fotballklubb har hatt to flotte og store perioder i sin karriere. Den første store perioden var på 1960-tallet, da den legendariske treneren Knut Næss ledet fotballaget og hadde stjernespillerne Odd Iversen og Harald Sunde med seg for å gjøre rent bord og vinne det som vinnes kunne. Klubben fikk blant annet sølv i 1970 og vant igjen i 1971. Deretter ble det stille fra Rosenborg noen år og neste store periode begynte så i 1985. Nils Arne Eggen styrte da skuta med klar og tydelig kommunikasjon og masse kompetanse. Fra 1985 og utover på 1990-tallet og helt til 2000-årene var Rosenborg desidert best og fikk kjemperesultater overalt hvor de spilte.

Så gikk Nils Arne Eggen av og på banen kom istedenfor Åge Hareide og tok over fra og med 2003.

Åge Hareide var både yngre enn Eggen og hadde selv en annen lederstil enn ham. Dessverre så sluttet Åge Hareide etter bare et år for å bli trener for herrelandslaget istedenfor. Ola By Rise tok så over etter en stund og dermed fikk Rosenborg kvalifisert seg til Mesterligaen såvidt det var. Kallenavnet til fotballklubben Rosenborg er “Troillungan”. Fotballspilleren som har skåret aller flest mål for den prestisjetunge klubben er Harald Martin Brattbakk med sine utrolige 256 mål og hjemmebanen til Rosenborg er den kjente fotballbanen Lerkendal. Det som også er godt å vite er at fotballbanen Lerkendal har plass til 21.405 ivrige fotballsupportere.