Sport

Sporten fotball og dens betydning

Sporten fotball er det mange mennesker som engasjerer seg i over hele verden, enten ved at man aktivt selv er med og spiller på et fotball-lag på høyt nivå eller amatør- nivå eller ved at man støtter opp rundt sin egen lokale fotballklubb ved å aktivt heie frem sitt unike fotballag og selvsagt kommer på de fleste av kampene. Det er dog mange måter å støtte fotballaget sitt på: Noen velger å komme på de fleste av fotballkampene, noen igjen ønsker å gi pengegaver direkte til laget sitt mens andre igjen velger å vedde med pengeinnskudd på nettet og på norsk tipping. Norsk tipping støtter både fotballag over hele Norge men også veldedige organisasjoner av mange slag.

Her skal vi ta for oss noen av de største fotballagene i Norge og se nærmere på den betydningen som de har.

Sportsklubben Brann er en av de mest populære fotballklubbene i Norges land og holder til i Bergen, her har de også sin hjemmebane fint plassert rett ved den nye Høyskolen i byen.

Brann Stadion ble faktisk innviet så tidlig som i 1919 og da med det opprinnelige navnet på klubben Ski og Fotboldklubben Brann. Totalt så har sportsklubben Brann vunnet 6 norgesmesterskap og dessuten 3 seriemesterskap og det er både klubben selv og bergenserne fornøyde med selv om fotballklubben selvsagt alltid ønsker å forbedre seg på både å bli mer offensive og på detaljer som går på det tekniske og spillestilen. Fotballsupportere som er mer lojale og enda mer knyttet til fotballlaget sitt Brann skal man lete veldig lenge og godt etter for hjemmekampene deres har et utrolig godt oppmøte av støttespillere og fans. Kallenavnet på fotballaget er selvfølgelig Bergens stolthet. Styrelederen for klubben er Eivind Lunde og administrerende direktør er Vibeke Johannessen og begge disse to gjør en utmerket jobb. Sportsklubben Brann sin aller første kamp historisk sett var mot klubben Bergens Fotboldklubb i 1909. Resultatet bel uavgjort 1-1 og det var en spennende fotballkamp spesielt siden det var den første Brann noensinne hadde spilt. Det tok noen år før sportsklubben Brann fikk skapt seg et navn blant fotballsporten i landet og det som gjorde utslaget og en god grunn til å få øynene opp for dette laget var at Brann kom videre til Cupfinale både i 1917 og det neste året 1918. Dette var en kjempestor prestasjon i seg selv men dessverre så endte det begge gangene i tap for Bergens-klubben. Sportsklubben Brann sin absolutte gullalder var nok på 1960-tallet og to store grunner til det var bidragsyterne Roald “Kniksen” Jensen og Rolf “Pesen” Pedersen. Disse fotballspillerne var virkelig i en klasse for seg selv og sammen med disse store fotballspillerne så klarte Brann å skaffe seg seriegull både i 1962 og i 1963 så dette var absolutt ikke tilfeldig. En stor prestasjon var det også at tilskuertallet på Brann sine kamper lå helt oppe på over 15.000 om man ser på gjennomsnittet i hele sesongen av 1963.