Sport

Sportsfrikene fra Nord

Her til lands er vi helt ekstremt glade i sport. Vi elsker ski, fotball, håndball og en rekke andre idretter. Internasjonalt så er vi blant de beste i mange disipliner. Med en befolkning på kun litt over 5 millioner, så sier det alt om hvilke prestasjoner vi leverer. Vi har rett og slett en kultur for dette. Der vi også har en kultur for å kjøpe gant til barna, har vi også en kultur for å få disse ut i naturen og da helst med på organisert idrett. Det er en fantastisk kultur som mange andre land kan misunne oss. I andre land sliter de med overvekt og mangel på aktivitet, mens vi i Norge krangler om staten skal skatte vårt sukkerinntak. Det er nesten litt sprøtt å tenke på det i denne konteksten.

Vi er simpelthen sportsfriker her i Nord, og vi elsker alt som har med aktivitet å gjøre. Fra langt tilbake kommer denne tradisjonen i form av det å gå på tur. Går vi enda lenger tilbake, så handler det rett og slett bare om at vi måtte jakte på maten vår for lenge siden. Den dag i dag er det fortsatt i genene våre selv om videospill prøver seg på å frarøve oss idrettsgløden. Det har den derimot ikke lyktes i å gjøre, og vi produserer fortsatt verdensstjerner på løpende bånd innenfor en rekke idretter.

Blant disse finner vi for eksempel den unge Karsten Warholm. I sportsmiljøet er han nærmest allerede en legende grunnet sine prestasjoner. Vi har også friidrettstjerner som Jakob Ingebretsen. Innenfor ski har vi de senere årene fått opp profilen Klæbo. Ser vi til fotballen bedriver fortsatt Martin Ødegaard en ganske så god lønnsslipp hos verdens beste lag, Real Madrid. Det er liten tvil om at Norge gang på gang har levert blant de aller beste stjernene innen mange idretter. Dersom du er en forelder, så har du rett og slett et ansvar for å videreføre disse tradisjonene. Sport er viktig her til lands, og vi trenger foreldre som kjemper for den. Det trenger ikke nødvendigvis handle om å vinne hver bidige match. Eller om å løfte trofeet på slutten av dagen. Selv om konkurranse er bra for å få ut det beste i barna, så bør idrett helst handle om mosjon og at barna våre har det gøy. Det er slik for eksempel Warholm og Ødegaard kom seg til toppen. De hadde det så gøy på trening at de tok med seg treningen hjem. Lekenheten deres er også tydelig i alt de gjør, og dette er noe som styrker deres mentale del av sine respektive idretter. Vær en sunn forelder og oppfordre dine barn til å delta i en idrett i dag!